Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-09@06:12:22 GMT

شخصیت‌های سریال اغراق شده نیستند

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۲۵۰۷۷

او این روزها مجموعه تلویزیونی «زیر پای مادر» را روی آنتن شبکه یک دارد. این مجموعه روایتگر زندگی چند خانواده است. توفیقی، حسن این مجموعه را فیلمنامه قوی آن ذکر می‌کند که به مفاهیمی همچون تکریم خانواده، ایثار، از خود گذشتگی و... می‌پردازد. درباره این مجموعه با او به گفت‌وگو نشسته‌ایم.

شما بعد از مجموعه «پشت‌بام تهران» برای دومین بار است که با سعید نعمت‌الله به عنوان فیلمنامه‌نویس کار می‌کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال، زیر پای مادر اولین سریال مناسبتی شما برای ماه رمضان است. چقدر درگیر ماراتن ماه رمضان بودید و قصه برایتان چه ویژگی‌هایی داشت؟

این سریال برای ماه رمضان ساخته نشده و قرار نبود در این ایام روی آنتن برود. بنا بود قبل از نوروز پخش شود، اما تغییراتی در آن ایجاد و پخشش با شروع ماه رمضان آغاز شد. قصه‌های سعید نعمت‌الله و ادبیاتش را خیلی دوست دارم. فضای کار او را در مجموعه پشت‌بام تهران تجربه کرده‌ام که بسیار هم خوب و لذتبخش بود. نعمت‌الله در روزهای پایانی تصویربرداری مجموعه پشت‌بام تهران، خلاصه‌ای از قصه زیر پای مادر را برایم تعریف کرد. بعد از تمام شدن پخش سریال پشت‌بام تهران با هم راهی مشهد شدیم و از آنجا که من از پرواز می‌ترسم، با قطار رفتیم. اتفاقا سفر جذابی هم شد. در طول سفر سعید قصه را باز کرد و گفت که یک بخش از کار هم در مشهد اتفاق می‌افتد.

خیلی راجع به کار با هم صحبت کردیم و بعد از برگشت هم مشغول نگارش شد. یکی از ویژگی‌های کار با نعمت‌الله این است که در فیلمنامه‌هایش به مباحث اخلاقی می‌پردازد که البته در قصه نهفته است. اینها موضوعات مورد علاقه من است و در مجموعه زیر پای مادر هم به تکریم خانواده، اهمیت دورهمی خانواده، گذشت، ایثار و.... پرداخته‌ایم که همه این موارد مرا برای ساخت چنین اثری راغب کرد.

به نظرتان شخصیت‌های قصه مجموعه زیر پای مادر چقدر واقعی هستند؟ ضمن این‌که برخی دیالوگ‌ها هم خیلی شعاری شده است؟

اتفاقا شخصیت پردازی‌های مجموعه زیر پای مادر از نقاط قوت فیلمنامه است. به نظرم نعمت‌الله خیلی درست به شخصیت‌ها پرداخته است. ضمن این‌که ما در این مجموعه به زندگی گذشته شخصیت‌ها از جمله آتنه و... هم اشاره می‌کنیم تا بینندگان بیشتر با قصه همذات‌پنداری کنند. بر خلاف نظر شما معتقدم پردازش هر یک از شخصیت‌ها درست انجام شده است.

از سوی دیگر قبول ندارم دیالوگ‌های این مجموعه شعاری است. جنس دیالوگ‌ها خاص سعید نعمت‌الله است. او از نویسندگان بسیار خوب است و سریال‌هایش همیشه در تلویزیون مطرح بوده. هیچ وقت هم جنس دیالوگ‌هایش تغییر نکرده است. بنابراین نمی‌توانید بگویید که دیالوگ‌ها شعاری است. همه با این نوع ادبیات سعید آشنا هستند و جزو ویژگی‌های اوست.

البته در این مورد گلایه‌های مختلف زیاد شنیده‌ام. به هر حال سلیقه برخی‌ها با چنین ادبیاتی جور نیست و برخی دیگر عاشق این نوع دیالوگ‌ها هستند. من به جای کلمه شعار می‌گویم، دیالوگ‌های مجموعه زیر پای مادر شعرگونه و آهنگین است.

برخی دیالوگ‌ها خوب است، اما نحوه بیان آن‌ از سوی بازیگران باعث شده که غلوآمیز به نظر بیاید. به عنوان مثال، کامبیز دیرباز در یکی از صحنه‌ها خطاب به فرزندش می‌گوید که آدم‌های قوی هم نیاز به مرخصی و نگرانی دارند. این دیالوگ پر محتواست، اما طرز بیان خاصش، باعث شده تا اغراق‌آمیز به نظر بیاید؟

این حس شماست و من چنین حسی ندارم که دیالوگ‌های این مجموعه در بیان بازیگران غلوآمیز شده است. تعدادی دیالوگ‌های کلیدی در مجموعه زیر پای مادر داشتیم که باید درست هم ادا می‌شد. اگر قرار بود معمولی گفته شود، قطعا بی‌اهمیت به نظر می‌رسید. البته قصدم مخالفت با شما نیست، اما دیالوگ‌ها آهنگ مناسبی دارد و برای مخاطب هم قابل هضم است.

اما جنس دیالوگ‌ها در دیگر کارهای شما از جمله آمین و انقلاب متفاوت از این سریال است. چقدر این نوع ادبیات نعمت‌الله را در نگارش فیلمنامه می‌پسندید و مورد علاقه‌تان است؟

مسلما اگر علاقه‌مند نبودم دوباره با او کار نمی‌کردم. برای هر کارگردانی محتوا و ادبیات فیلمنامه خیلی اهمیت دارد و من هم از این مساله مستثنا نیستم. ادبیات سعید نعمت‌الله را دوست دارم و اگر علاقه‌مند نبودم چطور می‌توانستم چند ماه با فیلمنامه او کار کنم و هر روز این نوع ادبیات را بشنوم؟! به نظرم بار ادبی دیالوگ‌های فیلمنامه نعمت‌الله خیلی پرمحتوا و جذاب است. ضمن این‌که بارها فیلمنامه را خوانده و دیالوگ‌ها را حفظ بودم. مسلما در ابتدا باید به عنوان کارگردان سعی کنم که با کار عجین باشم و بعد آن را بسازم. در مجموع از همکاری با سعید نعمت‌الله خوشحالم.

آیا پیش آمده سر صحنه تغییراتی در فیلمنامه بدهید؟

سعید نعمت‌الله مدام سر صحنه است و مرتب با بازیگرها تمرین می‌کند. حضور مستمر او سر صحنه کمک بزرگی به کارگردان است. سعید خیلی به فیلمنامه و کارش وفادار است. من هم نظراتم را در طول کار به او می‌گفتم و او هم می‌پذیرفت. در واقع فرد انعطاف‌پذیری است. در مجموع ما در طول کار خیلی درباره فیلمنامه و قصه گپ و گفت می‌کردیم و تعامل بسیار خوبی با هم داشتیم.

نام شخصیت‌های این مجموعه هم خیلی خاص است. مثل نفر، خلیل کبابی و... چطور شد این نام‌ها را انتخاب کردید؟

نام شخصیت‌ها انتخاب سعید بود. نام‌ها تکراری نیست و همین برای مخاطب هم جذاب است که در 30 قسمت نام‌های متفاوت را می‌شنود.

تصویربرداری این مجموعه در شهرهای تهران، مشهد، شمال و... انجام شده است. این مساله کار تولید را با مشکل همراه نکرد؟

سختی کار در شهرستان در مرحله اول گریبانگیر تهیه‌کننده است. مسلما کار کردن دور از خانواده سختی‌های خودش را دارد. ما یک ماه در مشهد بودیم و 20 روز هم در بندر انزلی کار کردیم، اما باید قبول کرد تعدد لوکیشن به جذابیت‌های کار اضافه می‌کند. عوامل پشت صحنه، زحمت زیادی برای سریال کشیدند که جا دارد از آنها قدردانی کنم.

بازیگران مجموعه، انتخاب‌های اول شما بودند؟

تا حد کمی انتخاب بازیگرها دستخوش تغییر شد. خوشبختانه یک گروه همدل بودیم و با هم کار را جمع کردیم.

شما فعالیت خود را در عرصه کارگردانی با مجموعه طنز مسیر انحرافی شروع کردید، اما بعد تغییر مسیر داده و کارگردانی کارهای جدی را پذیرفتید. دیگر علاقه‌مند به ساخت مجموعه‌های طنز نیستید؟

اتفاقا ساخت کار طنز به روحیات خودم هم نزدیک‌تر است، اما فیلمنامه خوبی به دستم نرسیده. گرچه از مجموعه مسیر انحرافی راضی نیستم و به غیر از قسمت‌های اول خوب پیش نرفت، ولی تجربه خوبی بود و به‌رغم لطمات زیادی که به من وارد شد، خیلی چیزها یاد گرفتم. معتقدم توانمندی‌ام در ساخت کار طنز بیشتر هم هست. اگر فیلمنامه خوبی پیشنهاد شود، حتما می‌پذیرم.

زیرپای مادر و تکریم خانواده

قصه‌های سعید نعمت‌الله و ادبیاتش را خیلی دوست دارم. فضای کار او را در مجموعه پشت‌بام تهران تجربه کرده بودم که بسیار هم خوب و لذت‌بخش بود

در مجموعه زیر پای مادر هم به تکریم خانواده، اهمیت دورهمی خانواده، گذشت، ایثار و.... پرداخته‌ایم که همه این موارد مرا برای ساخت چنین اثری راغب کرد

ما در این مجموعه به زندگی گذشته شخصیت‌ها از جمله آتنه و... هم اشاره می‌کنیم تا بینندگان بیشتر با قصه همذات‌پندرای کنند

حضور مستمر سعید نعمت‌الله سر صحنه کمک بزرگی برای کارگردان است. او خیلی به فیلمنامه و کارش وفادار است. من هم نظراتم را در طول کار می‌گفتم و او هم می‌پذیرفت

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۲۵۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم گرامیداشت یکصدمین سالگرد فقیه و مجاهد عالیقدر آیت الله العظمی سیدعبدالحسین لاری با حضور پژوهشگران، نخبگان و برخی از مسئولان شهرستان و استان در دانشگاه آزاد اسلامی لارستان برگزار شد.

مهدی زارع رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان در این مراسم اظهار کرد: وظیفه این واحد دانشگاهی، بررسی و تحلیل زوایای پیدا و پنهان زندگی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام بوده تا از این طریق از اسطوره سازی‌های جعلی و غیر بومی و همچنین تهاجم فرهنگی ممانعت شود.

وی، آیت‌الله سیدعبد الحسین لاری را شخصیتی تاریخی خواند و افزود: خدمات متقابل این روحانی مبارز به لارستان و حمایت‌های مردم لارستان از وی باعث شد که نام این فقیه مجاهد در طول یکصد سال گذشته همواره در اوج بوده به برکت انقلاب اسلامی این نام پرآوازه‌تر شود و از سوی دیگر نام لار نیز در بین شهر‌های کشور بدرخشد.

حکومت آیت‌الله لاری الگویی برای تشکیل حکومت اسلامی

حجت الاسلام سیدمختار موسوی خرم امام جمعه شهرستان لارستان نیز به ابعاد تاریخی زندگی این مبارز نستوه پرداخت، حکومت وی را نخستین نمونه حکومت اسلامی در منطقه با ویژگی‌های برجسته تاریخ ساز معرفی کرد و گفت:‌ این شخصیت وارسته با تلاش‌های منحصر به فرد خود و ایجاد نخستین حکومت اسلامی، الگویی برای تشکیل حکومت اسلامی فراگیر در کشور شد.

جایگاه آیت‌الله لاری در سیره عملی رهبر معظم انقلاب

نماینده منتخب مردم شهرستان‌های لار، خنج، گراش، اوز و جویم در مجلس شورای اسلامی نیز عنوان کرد: اهتمام و توجه ویژه رهبر حکیم انقلاب به سیدعبدالحسین لاری بسیار خاص و مثال زدنی بوده و نشان دهنده جایگاه این سید بزرگوار در سیره عملی رهبر معظم انقلاب است.

علاء‌الدین بروجردی خواستار برگزاری کنگره بین المللی با حضور بزرگان و اندیشمندان کشور‌های مختلف به منظور شناساندن این شخصیت فراملی شد.

نقش آیت‌الله لاری در ارتقای جایگاه شهرستان لار در سیاسی اجتماعی ایران

رئیس مرکز پژوهش‌های استان مقدس شاهچراغ نیز با بیان ابعاد مختلف زندگی اجتماعی و فردی شخصیت این فقیه مجاهد مطرح کرد: با آمدن این روحانی از نجف اشرف به لار، جایگاه لار در سپر سیاسی اجتماعی ایران ارتقا یافته و لارستان، مرکز کانون توجهات مردم کشور در یکصد سال اخیر شود.

علیرضا بیابان نورد با اشاره به پیوند آیت الله لاری با توده مردم و همچنین نخبگان جامعه توضیح داد: هوش و ذکاوت بالای این مبارز نستوه و حمایت‌های مردم و تجار لارستان از قیام وی باعث شد که سید در انجام اقدامات خود موفق بوده و آثار تاریخی عملی ماندگاری از خود به‌جا بگذارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درباره آخرین وضعیت مجموعه‌ای بلاتکلیف/ چرا سریال حضرت معصومه(س)ساخته نمی‌شود؟
  • (عکس) ازدواج سپند امیرسلیمانی با بازیگر مشهور تلویزیون
  • ۱۰ سریال جنگی دیدنی در مورد جنگ جهانی اول
  • نقدی بر سریال افعی تهران ساخته سامان مقدم/ به جای سرکوب معلول باید علت‌ها واکاوی شوند
  • ۵ «آخرالزمان» کمتر دیده‌ شدۀ کره‌ای؛ از مِه زامبی‌ساز تا زامبی‌ها در چوسان!
  • شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • مجموعه تلویزیونی «گرگ» از شبکه ۴
  • ۱۰ سریال جنگی دیدنی در مورد جنگ جهانی اول؛ از Women at War تا Parade’s End
  • ۱۰ شخصیت برتر سریال «شوگان» که ما را شیفته این روایت حماسی ژاپنی کردند
  • تهیه‌کننده نون‌خ: سعید آقاخانی دستمزد نجومی نگرفته/ آمار مخاطبان تلویزیون بیش از آن چیزی است که گفته می‌شود